Digitale møder i en Coronatid

Virtuelle mega-medlemsmøder – Vol. 3

 

I forbindelse med nedlukningen af samfundet har vi gennemført en lang række virtuelle mega-medlemsmøder på videotjenesten Zoom. Møderne har været en succes med mange deltagere og positive tilbagemeldinger. Derfor lancerer vi nu en tredje runde.

Det er let at deltage – kort før mødestart trykker man på linket i titlen på det enkelte møde herunder. Møderne er kun for Enhedslisten-medlemmer, bortset fra de tre møder, hvor der eksplicit står, at de er åbne for alle interesserede.

Der skulle gerne være lidt for enhver smag – også et par stykker af mere social karakter. Håber vi ses.

Venlig hilsen
Kristian, Didde og Jeppe, Enhedslistens Landskontor

UGE 20

Tirsdag d. 12. maj kl. 20.00-21.00:
Udligningsreform og kommunal økonomi
Hvorfor støttede Enhedslisten ikke den kommunale udligningsreform? Hvordan håndterer vi konsekvenserne af reformen ude i de enkelte kommuner? Hvad betyder reformen for de kommende forhandlinger om økonomiaftalen for kommunerne? Indspark fra bl.a. Jette Gottlieb (MF, kommunalordfører), Jesper Kiel (kommunal koordinator) og Per Clausen (medlem af KLs bestyrelse).

Onsdag d. 13. maj kl. 20.00-21.00:
Ligestilling og feminisme i et corona-perspektiv
Corona fungerer på mange måder som en slags fremkaldervæske for de ligestillingsudfordringer, der allerede eksisterer i vores samfund. Partnervold, det ulønnede arbejde i hjemmet og de udsultede arbejdsvilkår i den offentlige omsorgssektor intensiveres og træder tydeligt frem under krisen. Kan vi bruge den aktuelle situation til for alvor at få fat om roden på nogle af de ligestillingsudfordringer, vi har kæmpet med så længe? Det skal vi diskutere på dette medlemsmøde med ligestillingsordfører Mai Villadsen og ligestillingspolitisk rådgiver Anna Berg.

Fredag d. 15. maj kl. 16.30-18.00:
Mega-fredagsbar med quiz og røde sange
Knap en øl eller sodavand op og kom til mega-fredagsbar på Zoom med Jeppe Rohde og Mads Laurids Petersen fra Enhedslistens Landskontor. Undervejs vil der bl.a. blive sunget en håndfuld røde sange, der vil være stor quiz med præmier samt flere andre indslag undervejs. Det bliver sjovt, socialt og hyggeligt.

Søndag d. 17. maj kl. 19.30-20.30:
Hvad vil Enhedslisten med naturen? *
Naturkrisen buldrer afsted. Vores liv kan formentlig fortsætte, selvom perlemor-sommerfuglen og spidsmusen forsvinder for evigt. Men fremtidens generationer frarøves i stigende grad naturens magi og på længere sigt skal de leve med konsekvenserne af et naturgrundlag, der smuldrer. Enhedslistens svar på naturkrisen er, at vi skal give naturen plads. Vi skal ikke pumpe bacon og korn ud af hver eneste stykke landområde. Vi skal ikke gennemtrawle havbunden for at hive hver eneste fisk op. Vi skal i stedet udpege områder, hvor naturen har førsteret, kan udvikle sig frit og blive vild. Hør Mai Villadsen fortælle om Enhedslistens naturpolitik og vind præmier i Enhedslistens naturquiz.
Mødet er åbent for alle, så inviter en ven med! Se mere på Naturmødets hjemmeside.

UGE 21

Mandag d. 18. maj kl. 20.00-21.00:
Digital aktivisme i en corona-tid
Når det er sværere at samles, kan vi gøre brug af digitale medier, når vi skal igennem med vores politiske budskaber. Kom til en workshop om, hvordan vi kan bruge bl.a. sociale medier til at fortælle om de udfordringer corona-krisen skaber. Del dine erfaringer og vær med til at få inspiration til aktivistiske, digitale handlinger. Hør hvordan Mattias Friis og #Coronaknibe-aktivister mener, vi kan kan lave digital aktivisme i disse tider.

Tirsdag d. 19. maj kl. 20.00-21.00:
Kurdernes aktuelle situation i Tyrkiet og Rojava
Følger man de danske medier er det næsten som om, at freden er brudt ud i resten af verden. I hvert fald hører man ikke meget om de igangværende konflikter. Men de fleste af dem fortsætter og skærpes. F.eks. for kurderne i Tyrkiet og Rojava, hvor det tyrkiske regime optrapper undertrykkelsen i ly af corona-krisen. En undertrykkelse, som også rammer vores venner og kammerater i området. Det vil folketingsmedlem Søren Søndergaard og byrådsmedlem Ibrahim Benli fortælle og svare på spørgsmål om. Både Søren og Ibrahim er medlem af Enhedslistens Kurdistan-solidaritetsgruppe.

Onsdag d. 20. maj kl. 20.00-21.00:
Pernille Skipper: Hvor er Danmark og verden på vej hen? *
Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper fortæller om den politiske situation. Hvor står de vigtigste politiske kampe lige nu og i den nærmeste fremtid? Hvad er Enhedslistens svar? Hvad vil coronakrisen komme til at betyde for dansk politik fremover? Dette møde er åbent for alle sympatisører af Enhedslisten, så inviter en ven til dette møde!

UGE 22

Tirsdag d. 26. maj kl. 20.00-21.00:
Afdelingsarbejde i en coronatid
For bestyrelsesmedlemmer og andre afdelingsaktive. Hvordan har Ø-afdelingerne klaret sig igennem de seneste måneder, hvor samfundet har været lukket ned? Hvilke erfaringer kan vi tage med os videre – både til en ny normaltilstand, men også i tilfælde af en eventuel anden bølge af coronavirus? Nogle afdelinger har været næsten i dvale, mens andre har kastet sig over diverse teknologiske muligheder. Kom med og del jeres erfaringer – og hør hvad andre har gjort. Der vil være en række indspark, noget gruppearbejde og en fælles debat.
OBS! Tilmeld jer venligst dette møde i god tid ved at registrere jer via linket – gerne flere fra jeres afdeling.

Onsdag d. 27. maj kl. 20.00-21.00:
Introduktion til Enhedslisten
Dette mega-møde er henvendt til alle jer, som har meldt jer ind for nyligt og som godt kan bruge en introduktion til Enhedslisten. Mød et folketingsmedlem, der vil fortælle kort om Enhedslistens politik, mens en ansat fra Landskontoret vil fortælle om måder, man kan være aktiv på. Undervejs vil vi gå ud i nogle mindre, virtuelle grupper, hvor der vil være mulighed for at stille spørgsmål og for at hilse på andre nye Ø-medlemmer. En hyggelig time, som samtidig gør dig klogere på partiet.

Torsdag d. 28. maj kl. 20.00-21.00
De stridbare danskere 1848-1920
Historiker og forfatter René Karpantschof fortæller på dette megamøde om danskernes historie 1848-1920 gennem deres indbyrdes uenigheder og kampe mod hinanden. I et kort, actionpacked foredrag møder vi oprørte demonstranter, religiøse afvigere, passionerede kunstnere og farlige tjenestepiger, men også politiet, politikere, præster, direktører, herremænd og generaler. Vi bliver vidne til politisk kaos, revolverdrab og sammen­­sværgelser, og vi ser, hvordan perioden kulminerer i en episk styrkeprøve mellem to samfundssystemer: kapitalisme eller socialisme. Mødet er åbent for alle, så inviter en ven med, som endnu ikke har meldt sig ind.

Fredag d. 29. maj kl. 16.30-18.00
Mega-fredagsbar med banko-show
Vi glæder os meget til dette banko-show – live fra Studiestræde. En pragtfuld eftermiddag i selskab med bankovært Anders Jonassen. Der vil være flotte præmier og hygge for alle pengene. Mon ikke også vi får tid til at synge en rød sang eller to undervejs? Man behøver ikke forberede sig, men det er en god idé at have papir og skriveredskab ved hånden, når man logger på. Og måske lidt godt til ganen.